Bekijk welke horeca medewerkers er op dit moment aan het werk zijn en wat de actuele personeelskosten bedragen.

Urenregistratie voor restaurants, cafe's en hotels

Wat zijn de voordelen van een online urenregistratie?

De gewerkte uren kunnen in het HorecaSysteem per dag worden geregistreerd. Standaard worden de uren uit het rooster overgenomen en dat maakt de urenregistratie eenvoudiger. Na invoering van de uren wordt de dag gesloten. Op dat moment kan niemand de geregistreerde uren wijzigen. Doordat de gewerkte uren zelf door de medewerkers kunnen worden gecontroleerd, wordt de kans op fouten verkleind. Naast een handmatige urenregistratie, is ook de mogelijkheid de medewerkers beschikbaar in en uit te klokken. Hierdoor is realtime zichtbaar welke medewerkers aan het werk zijn, en wat op dat moment de personeelskosten zijn.

Urenregistratie horeca

Gemakkelijk gewerkte uren registreren.

De urenregistratie kan binnen het HorecaSysteem op verschillende manieren plaatsvinden, te weten een handmatige invoer, in- en uitklokken vanuit de applicatie of via een tijdregistratieterminal. Deze manieren van registratie kunnen door elkaar gebruikt worden.

Urenregistratie horeca

Uren registreren

Aan het einde van iedere werkdag worden de gewerkte uren handmatig geregistreerd. Standaard worden de uren overgenomen, zoals ze in het rooster staan. Dit scheelt veel tijd bij de registratie van uren. De uren hoeven alleen nog door de leidinggevende te worden goedgekeurd.

Inklokken

In- en uitklokken

Door de medewerkers in en uit te laten klokken kunnen de door hen gewerkte uren geregistreerd worden. Voor de leidinggevende is hierdoor realtime inzichtelijk welke medewerkers werken en wat de personeelskosten op dat moment zijn. Vervolgens hoeft de leidinggevende alleen nog maar aan de gewerkte uren zijn of haar akkoord te geven.

gewerkte uren notitie

Pauze, toeslagen en opmerking

De medewerkers voor het in- en uitklokken gebruik maken van een tijdregistratieterminal. Dit is een kastje dat op de afdeling of het bedrijf wordt opgehangen en waarbij kan worden in- en uitgeklokt via een (RFID) sleutelhanger of vingerafdruk (fingerprint). Doordat het kastje direct verbonden is met internet, kan realtime in één oogopslag gezien worden welke medewerkers werkzaam zijn en wat de personeelskosten zijn.

Gewerkte uren

Laat medewerkers zelf hun gewerkte uren controleren.

Medewerkers kunnen zelf hun uren registreren en controleren. Dit kan door hen in en uit te laten klokken of door handmatig de uren achteraf te registreren. Wanneer de uren van alle medewerkers zijn geregistreerd, kunt u de uren geaccordeerd worden. Dit kan door in te loggen in de applicatie via de PC of via de mobiele iPhone of Android app.

Klokken op basis van locatie

Bepaal vanaf welke locaties in- en uitgeklokt mag worden met mobiele app en desktop versie. Op deze manier voorkomt u misbruik.

in- en uitklok locatie

Automatische onregelmatigheidstoeslag en feestdag toeslagen.

Veel bedrijven maken gebruik van onregelmatigheidstoeslag en/of toeslagen op nationale feestdagen. Deze toeslagen kunnen zelf beheerd worden in HorecaSysteem, zodat deze aansluiten op uw CAO of bedrijfsregels. Nadat de toeslagen zijn ingesteld zal HorecaSysteem automatische de toeslagen berekenen. Dit scheelt u tijd en u heeft direct een goed beeld van de personeelskosten.

Toeslag tijdvakken

Uren accorderen

Nadat registratie van alle uren, kunnen de uren eventueel nog worden aangepast. Daarna kunnen de uren worden geaccordeerd. Nadat akkoord is gegeven, wordt de dag groen gekleurd. Dit betekent dat controle van de dag heeft plaatsgevonden.

Realtime personeelskosten

Wanneer gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid van in- en uitklokken, dan zijn de personeelskosten realtime inzichtelijk. Vanaf iedere locatie met internet is dan te zien welke medewerkers aan het werk zijn, en welke dienst ze vervullen.

Fraude detectie

Om fraude bij het in en uitklokken tegen te gaan is optioneel een fraude detectie beschikbaar. Zo is het mogelijk dat bij later in of uitklokken dan dan de roostertijd de tijd uit het rooster wordt geregistreerd i.p.v. de uitgeklokte tijd.